Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Mindfulness- ja Rentoutusohjaukset

Rentoutuminen ja rauha arjen keskellä on yllättävän pienestä kiinni. Riittää, että tiedostamme rentoutumisen kyvyn olevan sisällämme, voimavarana mukanamme, joka hetki, meissä itsessämme. Kun edes hetken ajan tietoisesti rauhoitamme tahtiamme, alkaa rentoutuminen tapahtua jo kuin itsestään. Tarvitaan vain hetki oman sisäisen ja ulkoisen maailman hyväksymistä, tai sen hyväksyminen, että on vaikea hyväksyä.

Usein ajatukset, jotka tulevat ja menevät kuin pilvet taivaalla ja vaihtuvat kuin vuodenajat - vain nopeammin - alkavat stressata ja häiritä keskittymistämme olennaiseen, tähän hetkeen joka on kuitenkin vain se ainoa, joka meillä on. Se vapauttaa rauhaa sisällämme suuressa määrin kun tiedostaa, että ajatustensa mukaan ei tarvitse lähteä. Rentoutuneessa tilassa on helpompaa huomata rauhan ja tietynlaisen neutraalin olon olevan läsnä kaikessa, kunhan vain tiedostamme sen. Myrskyn silmässä on aina tyven.

Ulkona rentoutumista auttaa mm. luonnonrauhan huomioiminen. Toiset rentoutuvat helpommin kun he keskittyvät hetkeksi esimerkiksi hengitykseen, liekin tuijottamiseen, veden liikkeeseen tai käpyyn kädessään.
Pienikin rentoutumishetki, jossa vain läsnäolontilassa hyväksytään esiin nousevat ajatukset ja tunteet lähtemättä niihin sen enempää mukaan vahvistaa hyvää oloa. Säännöllisesti toteutettuna se edistää terveyttä ja jos rentoutumishetkeen lisätään vielä luonnon läheisyys, hoitava ja parantava vaikutus on moninkertainen. Rentoutuminen mm. tasaa sydämen sykettä, lisää keskittymiskykyä ja laskee verenpainetta. Luonnonrauha ja raitis ilma tekevät ihmeitä jo itsessään.

Luonnossa ohjatut mindfulness-rentoutukset on koettu lyhyydessään ja ytimekkyydessään erittäin voimaannuttaviksi. Tällaisen ohjatun mindfulness-rentoutuksen voi tilata erikokoisille ryhmille. Niistä voi saada eväitä myös henkilökohtaisen rentoutumisen harjoittamiseen. Ohjattu luontorentoutus 30min-1h. Kysy tarjous!

 

Homeopaatti Marika Ritan vastaanotot Helsinki ja Hämeenlinna>

Jaa: